BRUK HELE HUNDEN!

En hund som kun får luftetur morgen og kveld rundt kvartalet blir ingen lykkelig og sunn hund. Vi må både stimulere hjerne og muskler. Wheaten terrieren er en fabelaktig hund a bruke i agility, lydighet, bruks, jakt, en wheaten kan anvendes til mye. Den er pigg og våken, som gjerne lærer seg nye ting og deltar i alle mulige aktiviteter.

Wheaten er bade rask og lærevillig, men man får ikke noe gratis. Erfaringer med wheaten er at de egentlig blir fort lei det de holder på med. Det er derfor viktig a huske på at man ikke nitrener med hunden i lange perioder.

Agility skal alltid være morsomt for hunden og det skal ikke brukes tvang, NEI eller Fy på trening eller konkurranse. Dette høres kanskje ikke riktig ut for de som har sett en konkurranse hvor det av og til gjaller NEI!!! mellom veggene. Dette kan bare forsvares med en desperat forer som prøver a stoppe hunden for den hopper over feil hinder og blir disket. God biter og masse ros hører agility til. Vær også klar over at dette er en sport hvor skader kan forekomme, husk på a forebygge dette med oppvarming av hundene får man setter i gang med trening. Kanskje ekstra viktig om vinteren hvis det blir mye venting i minusgrader.

En wheaten blir mest sliten om den får bruke hodet og elsker å snuse opp f.eks.  godbiter