Gre hunden!

En wheaten endrer sin pelsstruktur og farge helt frem til ca 3 årsalder. Den er enkel å stelle når den er valp, men det vil gradvis bli verre, før den er helt moden og blir bedre. En wheaten skal ha et enlaget  hårstruktur, men mange har mye underull, som må gres ut. Ullen slipper litt etter hvert og vil fort forårsake kladder dersom du ikke gjør dette. Noen wheaten har en pels som floker seg lett hele livet.
Valpepelsen krever ikke mye pelsstell, men skal gres ofte pga. trening til senere. Sett valpen opp på et støtt bord med båndoppheng eller bånd med krok fra taket. Hver eneste dag skal du ta den dit, kose med den, børste den, titt i munnen, pill i ørene og på potene, samt bakpart, halen og kjønnet. Den må lære seg å bli håndtert. Dette er viktig for framtiden.
Rundt 6-8 måneder alder og framover i ungdomstiden kan pelsen bli mer krevende og trenger god gjennomgreing 2-3 ganger i uken.

Pelsstell

· Gre over hele hunden med karden
· Gre gjennom pelsen med kammen lag for lag til du kjenner at du ikke møter motstand i kammen noe sted. Begynn nederst, så du hele tiden grer igjennom flokefri pels
· Gå over flere ganger for å få med løse hår, for å unngå at disse blir liggende og forårsake nye kladder/tugger.
· Gre i armhulene, bak ørene, i lysken og under magen. Nederst på bena, rundt poten bli det også tover. Forsiktig, men bestemt håndtering med ROS så fort hunden f. eks. ikke trekker til seg labben.
· Gre mot hårene. Da ser du kladdene lettere og sliter ikke så mye på pelsen.
· Lær hunden å ligge på bordet, både på siden og på ryggen. Da er det mye lettere å komme til på vanskelige steder. «Vanskelige steder» skal også gres!
· Klipp aldri vekk pelskladder!!! Det tar ca. ett år før pelsen vokser ut i full lengde igjen.
· Pill kladder ut forsiktig, hold gjerne hånden innerst mot huden når du bruker tuppen på kammen som en hake ned i kladden.
· Når du har gredd skikkelig igjennom, klipper du vekk den tynne pelsen under buken og på innsiden av lårene, der du ser at den tynne pelsen ligger. Den bare kladder seg.
· Klipp hanhunden rundt testiklene og håret på penis.

Bilder til skrekk og advarsel:

Bad ALDRI en tovet hund, gre igjennom FØR badet. La den tørke og GNI ikke med et håndkle, klapp den isteden.  Gre så igjennom på nytt når hunden er tørr. Da er den klar til å klippes.